امروز پنجشنبه 1 آذر 1403

الکترود چدن آما

1 / 10
از 1 کاربر

 

الکترود نیکلی خالص که برای جوشکاری چدن و همچنین اتصال چدن به فولاد، مس و آلیاژهای نیکل و اصلاح قطعات شکسته یا فرسوده چدنی و برطرف کردن مک یا

 اشتباهات ضمن کار توسط جوشکاری اتصالی یا روکشی، کاربرد بسیار عالی دارد. این الکترود قوس پایدار داشته و جوش تمیزی را بدست می‌دهد. مناطق سخت‌شده

محل اتصال جوش در فلز پایه تا حد زیادی از بین می‌رود. جوشکاری چدن به علت تفاوت آن با فولاد در مقدار زیاد کربن، فسفر و سیلیسیم و همچنین به علت عدم حالت ارتجاعی آن، اغلب دچار اشکالاتی می‌گردد. توصیه می‌شود قبل از جوشکاری، سطح خارجی از رنگ، روغن، زنگ و سایر ناپاکی‌ها تمیز گردد. ترک‌هایی که ممکن است در اثر تنشهای حرارتی چدن یا انقباض گرده جوش پیدا شوند با جوشکاری‌های فاصله‌ دار و چندین مرتبه قطع کار می‌توانند برطرف گردند.

 

 

 

کد شناسایی آماAWS/ASME SFA - 5.15
  1012G EST
  1094NI E Ni-Cl
  1094MO E NiCu-B
  1094NIFE E NiFe-Cl

 

الکترودهای مخصوص چدن آما

الکترود آما

AWS/ASME
SFA 5.1
DIN 8573

توضیحات

1094Ni
E ST
 

الکترود نیمه قلیایی با مغز فولادی که برای جوشکاری چدن استفاده می شود. فلز جوش آن قابل ماشین کاری نیست. این الکترود برای تعمیر قطعات چدنی، اصلاح عیوب ریختگی و اتصال چدن به فولاد کاربرد دارد.

1094Ni
E NiCl
E NI BG –22

الـكترود نيكلي خالص كه براي جوشكاري چدن و همچنين اتصال چدن به فولاد، مس و آلياژهاي نيكل و اصلاح قطعات شكسته يا فرسوده چدني و بر طرف كردن مك يا اشتباهات ضمن كار توسط جوشكاري اتصالي يا روكشي، كاربرد بسيار عالي دارد.

1094Mo
E NiCu
E NiCu BG –22

الـكترود نيكل- مس كه براي جوشكاري چدن و اصلاح قطعات شكسته يا فرسوده چـدني بر طرف كردن مك يا اشتباهات ضمن كار استفاده مي شود.

1094NiFe
E NiFe
E NiFe-1 BG –22

الـكترود نيكل- آهن كه براي جـوشكاري چدن و اتصال چدن به فولاد بكار مي رود. قـلز جوش آن ضريب انبساط حرارتي كمي دارد از اينرو انقباض كمي خواهد داشت.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

جوشکاری چدن

چدن يکی از اقسام فلزی است که در صنعت کاربرد دارد و هميشه به شکل ريخته گری شده مورد استفاده قرار ميگيرد. از آنجايی که چدن شکننده است نمی توان آنرا نورد کرد يا کشيد و يا آهنگری نمود. در واقع چدن آهن آلياژ داده شده با کربن است.وجود ۵/۲ درصد کربن،۱ تا ۳ درصد سيليسيوم و مقادير قابل توجهی گوگرد و فسفر از مشخصه های کلی چدن است.برای بهبود خواص مکانيکی و مقاومت به خوردگی چدن را با عناصری نظير کرم و مس و موليبدن و نيکل آلياژ دار ميکنند.اين گونه چدن ها را چدن آلياژی می نامند.

بطور کلی چهار نوع چدن وجود دارد: خاکستری،سفید، چکش خوار (Malleable) و با گرافیت کروی (Nodullar).

جوش پذیری چدن ها :

در مقایسه با فولاد کربنی،چدنها دارای قابلیت کم و محدود جوش پذیری هستند. در میان چهار نوع چدن فوق الذکر، چدن با گرافیت کروی بهترین جوش پذیری را داراست و بعد از آن چدن چکش خوار قرار دارد. جوشکاری چدن خاکستری به مهارت و توجه ویژه نیاز دارد و چدن سفید را به دشواری بسیار زیاد میتوان جوشکاری نمود.

با این ملاحظات دامنه جوشکاری چدنها بسیار محدود میشود و صرفا به تعمیر و اصلاح قطعات ریخته شده و بازسازی قطعات فرسوده و شکسته شده در کار منحصر میگردد.

 

دلایل جوش پذیری محدود چدنها:

- بعلت زیادی کربن در فلز مبنا، سیکل جوشکاری باعث ایجاد کاربیدهایی در منطقه بلافصل فلز جوش و تشکیل فاز مارتنزیت پر کربن در بقیه منطقه حرارت پذیرفته فلز مبنا میگردد. هر دوی این ریز ساختارها شکننده بوده و باعث ایجاد ترک در حین جوشکاری و یا بعد از آن میشود.این مطلب در مورد تمامی انواع چدنها مصداق دارد.

- بعلت ضعف نرمی (Ductility) چدن قابلیت تغییر شکل پلاستیکی را ندارد و از این رو نمی تواند تنشهای حرارتی ایجاد شده جوشکاری را تحمل نماید. هر چه نرمی (Ductility) چدن بهبود یافته باشد احتمال ترک خوردن آن کاهش می یابد. لذا چدن چکش خوار و چدن با گرافیت کروی کمتر از چدن خاکستری ترک خواهند خورد.

 

 

الکترودهای جوشکاری چدن ها

در روش جوشکاری با قوس الکتریکی دستی چندین نوع الکترود برای این منظور وجود دارد.این الکترودها دارای مفتولهایی از جنس فولاد نرم یا نیکل خالص یا مونل یا فرو نیکل،یا قلع برنز و یا آلومینیوم برنز با روکشهای خاص خود میباشد.

الکترود با مفتول فولاد نرم دارای روکش از نوع قلیائی کم هیدروژن است.در موقع جوشکاری چدن با این نوع الکترود فلز جوش بعلت جذب کربن از فلز مبنای چدنی سخت میشود و قابلیت ماشین کاری خود را از دست می دهد و ممکن است تحت تنش تمایل به ترکیدن داشته باشد. بمنظور اجتناب از ترک خوردن لازمست که جوشکاری با انرژی حرارتی کمی صورت گیرد تا از رقیق شدن فلز جوش با فلز مبنا کاسته شود.علاوه بر این پیش گرمایش مناسب و سرد کردن بطئی و تدریجی قطعه کار باعث کاهش سختی و تردی فلز جوش میگردد.

در مورد الکترودهای ویژه جوشکاری چدن که با مفتول نیکلی و یا آلیاژهای نیکلی ساخته میشود،فلز جوش حاصل از این نوع از الکترودها قابلیت جذب کربن را تا ورای حد حلالیت دارا میباشند.در حین انجماد،فلز جوش کربن اضافی را بصورت گرافیت پس می زند و بدین طریق افزایش حجمی ایجاد شده باعث کاهش تنشهای باقیمانده در فلز جوش و منطقه حرارت پذیرفته HAZ میگردد.با این مکانیزم علت مزیت جوشکاری چدن با الکترودهایی با مفتول نیکلی بوضوح بیان میشود.

فلز جوش الکترود با مفتول نیکل نرمتر از فلز جوش الکترود با مفتول فرو نیکل است ولی فلز جوش اخیر مستحکم تر است و خاصیت ازدیاد طول بیشتر و تحمل بیشتری نسبت به فسفر اضافی موجود در چدن را داراست و نسبت به گرم ترکیدن مقاوم تر است.

برای ایجاد جوش اتصالی مابین چدن با فولاد نرم یا با فولاد ضد زنگ یا با آلیاژهای نیکلی،الکترود با مفتول فرونیکل را باید توصیه کرد.

 

 

 الکترود آما, نماینده ی الکترود آما, قیمت الکترود آما

 

 

 

 

 

 

تصاویر جانبی
محصولات مشابه
عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :